COOKIES
Szanowni Państwo, ta strona wykorzystuje pliki COOKIE zgodnie z ustawieniami Państwa przeglądarki. Więcej na ten temat możesz przeczytać w polityce związanej z ciasteczkami.

Babka Makowa

GRUPY RECEPTUR:

Babki

OKAZJE:

Wielkanoc

SKŁAD:


Dekoracja


Polewa

  • 70 g olej
Satinę z olejem upłynnić w kąpieli wodnej. Polewą oblewać babki.
  • 450 g jaja
  • 450 g olej
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 4 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła).
  • 700 g jabłka
Jabłka obrać ze skórki, wydrążyć środki i pokroić w kostkę. Jabłko dodać do ciasta makowego i delikatnie mieszać do momentu równomiernego rozprowadzenia w masie. Masę wyłożyć do form z kominkiem (ok. 450 g / szt.). Wypiekać w temperaturze 180°C przez ok. 45-50 minut. Wystudzić.

OSTATNIE ZMIANY

Ostatnia akutalizacja w dniu: 2017-02-24

AKTUALNOSCI