Receptury

Berliner 2000 Pasta:- daje możliwość elastycznego dozowania 10 - 20 % w stosunku do mąki, co pozwala na optymalizację receptury przez klienta ( przy niższym dozowaniu Berliner 2000 Pasta klient w własnym zakresie stosuje dodatek surowców komplementarnych ) i otrzymanie produktu o bardzo dobrej jakości przy odpowiednio korzystnej cenie surowcowej - pączki przygotowane w oparciu o Berliner 2000 Pasta - mogą być mrożone ( zarówno przed jak i po garowaniu ) - pączki dłużej utrzymują świeżość - miękisz jest wilgotny, delikatniejszy, o drobnych bardziej równomiernych porach - smak i zapach wysmażonych pączków- pełny, aromatyczny- przypominający pączki "domowej roboty

Przed użyciem polewy SATINA BIAŁA do dekorowania wyrobów gotowych należy ją upłynnić - podgrzewając (najlepiej w "kąpieli wodnej" ) - tak aby temperatura polewy nie przekroczyła 55 C!!!. Upłynniona polewa jest zbyt gęsta ( sprawiałaby trudności w rozprowadzeniu i pokrywalaby wyrób gotowy zbyt grubą warstwą ) - stąd nasza propozycja dodatku oleju roślinnego - w ilości ok. 150-250 g na 1 kg upłynnianej Satiny Białej ( nie należy jednak przekraczać górnej granicy 250 g/ kg Satiny Białej!!! ) Olej wpływa korzystnie na plastyczność polewy oraz zwiększa jej połysk.Czy w opisanym przez Panią przypadku nie doszło do pomyłki w proporcjach mieszanych składników ? [ być może zastosowano większy dodatek oleju - jak do Satiny ( 400 g/ kg ) ] Polewy nie należy również przegrzewać.

Oczywiście, że polewa może być po raz kolejny podgrzewana i upłynniana. Należy nadal stosować się wytycznych zamieszczonych na etykiecie opakowania tzn. temperatura masy podczas podgrzewania nie powinna przekraczać 55 C i jej upłynnianie powinno odbywać się w kąpieli wodnej ( lub w urządzeniach zaopatrzonych w płaszcz wodny ).Przekroczenie sugerowanej przez nas temperatury doprowadzi do tego, że polewa stanie się matowa, "kaszkowata".

Tak, może Pani od nas otrzymać próbkę towaru lub zakupić wybrany przez Panią produkt. Aktualnie w naszej ofercie znajdują się dwa produkty do produkcji gofrów tj. Gofry Mix oraz Gofry Biszkoptowe. Proszę zapoznać się z opisem tych produktów, w razie pytań lub wątpliwości zachęcamy do kontaktu.

Tak jest taka możliwość, nie mamy minimum zakupowych, sprzedajemy każdą ilość naszych produktów dostępną w opakowaniach handlowych. Jeżeli chodzi o recepturę podstawową znajduje się ona etykiecie naklejonej na opakowanie produktu, zaś w kwestii szerszej bazy receptur będzie miała Pani do nich dostęp (bezpośredni lub pośredni) po pierwszym zakupie w naszej firmie.

O Ekspercie

Najczęściej koszysta z:

Materiały wideo: