Przyczyną może być zbyt niska temperatura wypieku. Okazuje się, że podczas wypieku występuje różny rozkład temperatur w zależności od formy, w której wypiekane jest ciasto. Temperatura wypieku odpowiednia dla form okrągłych, może być zbyt niska dla babek w foremkach prostokątnych. Rozwiązaniem problemu może być podwyższenie temperatury wypieku babek wypiekanych w foremkach prostokątnych o około 10-20° C. Pozwoli to na uzyskanie odpowiednio wysokiej temperatury w całym przekroju ciasta i umożliwi zajście wszelkich procesów związanych z wypiekiem: rozkład środków spulchniających – wydzielanie dwutlenku węgla i wzrost objętości ciasta, kleikowanie skrobi i denaturacja białek – nadanie trwałej struktury ciasta, wyparowywanie wody itp.

W nawiązaniu do Pani zapytania, mamy w ofercie produkt o nazwie Wirki o smaku karmelowym, pakowane w ilości 4kg. Termin ważności tego produkt wynosi 12 miesięcy. Każdy ze sprzedawanych przez nas produktów zawiera specyfikację jakościową, która szczegółowo opisuje poszczególne produktu. W przypadku dodatkowych pytań bądź wątpliwości prosimy o kontakt z przedstawicielem lub technologiem.

O Ekspercie

Swoją karierę zawodową rozpocząłem w 1984 roku najpierw szkołą zawodową, a następnie technikum, gdzie uzyskałem tytuł technologa. Doświadczenie nabywałem w firmach krajowych i zagranicznych, pracowalem między innymi jako szef cukierni w austriackim, czterogwiazdkowym hotelu. W Zeelandii pracuję od niemal 20 lat. To co lubię w tej pracy to kontakt z klientem i możliwość pracy na produktach najwyższej jakości. Inspiracje czerpię z targów światowych oraz prasy branżowej. Lubię wymyślać nowe formy wyrobów, bawić się nowymi smakami oraz teksturami głownie w ciastach deserowych . Dużą wagę przywiązuję do estetyki gotowego wyrobu. Cukiernictwo dla mnie jest nadal sporą zagadką której rozwiązywanie daje dużą przyjemność.

Najczęściej koszysta z:

Materiały wideo: