Marcepan 1:2

Marcepan 1:2

Marcepan do modelowania i rolowania

Proponowany przez nas marcepan jest produkowany według oryginalnej receptury mistrza z Lubeki. Ma on niepowtarzalny aromat, który wraz z upływem czasu wzmacnia się. Migdały oczyszczane z łuski są dokładnie ucierane z małym dodatkiem cukru, a wspaniały aromat migdałowy jest uzyskiwany dzięki podgrzewaniu i przypiekaniu masy. Reszta cukru po podgrzaniu jest dodawana do masy migdałowej.
Właściwości produkcyjne naszego marcepana są doskonałe. Podczas modelowania pozostaje on plastyczny i delikatny, lekko obsycha, przez co utrzymuje kształt nie wysychając w środku. Zalety te dają możliwość łatwego modelowania ozdób - figurek, owoców i kwiatów. Ponadto Marcepan 1:2 nadaje się do rolowania, nawet na bardzo cienkie warstwy. Można nim przekładać, nadziewać i ozdabiać torty, mazurki, ciasta.

Pakowanie:

Karton 7.5 kg

 

Receptury produktu

Marcepan 1:2

Jesteś zainteresowany
produktem lub masz pytania?

Chętnie opowiemy więcej o naszych produktach i rozwiązanich
Zapraszamy do kontaktu