Active Free

Active Free

Uniwersalny polepszacz do produkcji wszystkich rodzajów pieczywa pszennego oraz pieczywa mieszanego pszenno-żytniego. Dozowanie 0,6-1% w stosunku do masy mąki.

Active Free to preparat, który nie posiada emulgatorów ani środków spulchniających. Zawarte w nim enzymy oraz kwas askorbinowy potrzebne w obróbce ciasta, nie pełnią żadnej funkcji technologicznej w pieczywie. Dzięki zastosowaniu w Active Free technologii kapsułkowanych enzymów, uzyskano preparat działający optymalnie w czasie całego procesu produkcji. Część enzymów zaczyna działać już podczas mieszania ciasta, przyspieszając jego wyrabianie i nadając mu elastyczność, pozostałe enzymy są uwalniane podczas dalszych etapów procesu produkcji.

Pakowanie:

Worek 25 kg

 

Receptury produktu

Active Free

Jesteś zainteresowany
produktem lub masz pytania?

Chętnie opowiemy więcej o naszych produktach i rozwiązanich
Zapraszamy do kontaktu