

Jolly GF
Mieszanka bezglutenowa do wypieku ciasta pizza, chleba oraz pieczywa drobnego.
Zalety
- Gluten Free
- Uniwersalna mieszanka do różnego rodzaju pieczywa
Opakowania
Produkt | Waga / Ilość | Typ |
---|---|---|
Jolly GF 15.0 | 15.00 KG | worek |
Opis produktu
Jolly GF to mieszanka 100%, bezglutenowa dedykowana dla osób chorych na celiakię i nietolerancję glutenu. Produkt jest uniwersalny, dlatego świetnie sprawdzi się zarówno do ciasta typu pizza, ale również jako chleb i bułki różnego rodzaju. Otrzymane pieczywo na tym produkcie pod względem smaku, aromatu i tekstury nie odstają od klasycznego pieczywa glutenowego.
W przypadku zastosowania dobrowolnej informacji na temat żywności, odnoszącej się do zawartości glutenu w środku spożywczym, tj. „produkt bezglutenowy” lub „produkt o bardzo niskiej zawartości glutenu”, należy zapewnić odpowiednie warunki produkcyjne, eliminujące możliwość przekroczenia poziomów zawartości glutenu, które zostały określone w rozporządzeniu komisji (UE) nr 828/2014 z dnia 30 lipca 2014 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat nieobecności lub zmniejszonej zawartości glutenu w żywności. https://eur-lex.europa.eu/eli/reg_impl/2014/828/oj
BEZGLUTENOWY - nie więcej niż 20 mg glutenu w 1 kg żywności gotowej.
O BARDZO NISKIEJ ZAWARTOŚCI GLUTENU – nie więcej niż 100 mg glutenu w 1 kg żywności gotowej.
