

Vankrem Plus
Deserowy krem budyniowy o wszechstronnym zastosowaniu (intensywna barwa).
Zalety
- szybkie i łatwe przygotowanie
- przyrządzany na zimno
- może być używany na surowo bądź wypiekany
- wyjątkowa stabilność – nie puszcza wody
- doskonały waniliowy smak i intensywny kolor kremu
- baza do przygotowania różnych rodzajów kremów: budyniowych, półtłustych, tłustych
- można łączyć z: bitą śmietaną, masłem, margaryną, mlekiem, czekoladą, kakao, winiakiem
Opakowania
Produkt | Waga / Ilość | Typ |
---|---|---|
Vankrem Plus 25.0 | 25.00 KG | worek |
Opis produktu
Vankrem Plus to wysokiej jakości krem w proszku, dzięki któremu przygotować można budyniowe nadzienie o wielu zastosowaniach. Produkowany na bazie pełnego mleka w proszku jest doskonałym, wydajnym i prostym w przygotowaniu kremem. Aby przygotować krem budyniowy wystarczy wymieszać Vankrem z zimną, przegotowaną wodą. Dodając mleko lub margarynę, w łatwy sposób otrzymujemy kremy bardziej tłuste. Do kremu z powodzeniem dodać można kakao lub kuwerturę czekoladową – uzyskujemy wtedy delikatne kremy czekoladowe. Prosto uzyskać można także nadzienie do pączków – ajerkoniak – poprzez dodanie do kremu alkoholu. Vankrem idealnie nadaje się jako nadzienie do drożdżówek, pączków, ciast i tortów, eklerów, napoleonek i karpatek. Stosować można także do serników, jako stabilizator masy serowej. Gotowy krem jest odporny na działanie temperatury i dlatego poddawać go można wypiekowi lub mrozić.
