Receptury Receptury

Cracker Mix - paszteciki z pieczarkami

Pyszne paszteciki z pieczarkowym wnętrzem

Opis receptury

Ciasto


Farsz pieczarkowy


Składniki dokładnie wymieszać.


Przyrządzanie

Margarynę uplastycznić, dodać pozostałe surowce.
Mieszać ciasto - 4 minuty na wolnych i 2 minuty na szybkich obrotach (do czasu dokładnego wyrobienia masy).
Leżakowanie ciasta: 5 minut.
Gotowe ciasto rozwałkować do grubości ok. 3 mm. Pokroić na paski o szerokości około 15 cm, nałożyć farsz, zwinąć, pokroić na żądaną długość.
Gotowe paszteciki wyłożyć na blachę, fermentacja końcowa 20 minut.
Posmarować jajkiem.
Wypiekać w temperaturze około 200-220°C przez 20-25 minut.

Cracker Mix - paszteciki z pieczarkami

Produkty

Cracker Mix

Mieszanka do przygotowania słonych przekąsek.