Receptury Receptury
Pistacja w Czekoladzie

Doskonała receptura pełna smaku czekolady i pistacji. Prosta w przygotowaniu.

Opis receptury

Blat czekoladowy


Wszystkie składniki miesząc na wolnych obrotach przez ok. 4 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Masę dozować do rantu o wymiarach
60 x 40 cm. Wypiekać w temperaturze 180 °C przez ok. 50 minut. Blat po wystudzeniu przeciąć na dwie równe części.


Krem pistacjowy


*schłodzona śmietankę ubić. Żelatynę dokładnie rozpuścić w wodzie. Dodawać porcjami ubita śmietankę, na koniec dodać krem pistacjowy i delikatnie miesząc do połączenia
składników. Na pierwszy blat wykładamy 3/4 kremu pistacjowego, wyrównać i przykryć drugim blatem czekoladowym. Wyłożyć pozostała część kremu i wyrównać. Całość schłodzić.



Polewa


Krem pistacjowy dokładnie połączyć z olejem ,delikatnie upłynnić i równomiernie wyłożyć na schłodzone ciasto .


Przyrządzanie

1.Blat czekoladowy
2.Krem pistacjowy
3.Blat czekoladowy
4.Krem pistacjowy
5.Polewa

Pistacja w Czekoladzie

Produkty

Chocolatier Pistacchio RSPO MB

Chocolatier Pistacchio RSPO MB nadzienie cukiernicze z dodatkiem pistacji